Cursus: Wetenschap in ons lichaam! apr-jul 2019


Inschrijven

In de nieuwe wetenschapscursussen gaan kinderen 10 of 11 weken natuurkundige en chemische fenomenen onderzoeken in het HEMLAB.

Het thema voor deze cursus is de Wetenschap van ons lichaam. Wat zit er in in voedsel? Waarom eten we eigenlijk? We bootsen de spijsvertering na, maken urine, bloed, een drol en een echt stinkende scheet.  Enzymen ze zitten in speeksel, maagzuur en je darmen. Wat zijn  ze? Hoe werken ze? De natuurkunde achter je ogen en oren. Proeven doe je met ….? Hoe snel ben je en waarom val je (niet) om.

Zelf experimenteren is ook bij dit thema het uitgangspunt. Samen gaat de groep dieper in op de technieken voor het uitvoeren van onderzoek. Hij/zij leert zelf of samen experimenten op te zetten en uit te voeren, waarbij alle zintuigen op een veilige manier gebruikt worden. We werken met echt gereedschap en laboratoriuminstrumenten.

Alles weer met nieuwe spannende experimenten en serieuze onderzoeken. Een mooie kans om uw kind nieuwe talenten te laten ontdekken. De kinderen werken met elkaar samen.

Eindpresentatie
De cursus wordt afgesloten met een presentatie door de kinderen.

Cursus: Wetenschap in ons lichaam! op woensdag (11 weken)

 • 3 apr tm 3 jul: 15.15-16.30 uur 11 weken
 • Eindpresentatie op woensdag 3 juli
 • Geen cursus op:
  10 april
  24 april (meivakantie)
  1 mei (meivakantie)
 • Cursusprijs: € 90,-
  of € 64,- jaarinkomen gezin tot € 41.000,-
  of 11 strippen van de Hemlab-Uitvinder! Strippenkaart (MeedoenZaanstad)Deze gratis strippenkaart met 36 strippen voor het Hemlab is aan te vragen via www.meedoenzaanstad.nl ​ voor een kind uit een Zaans gezin met een minimum inkomen​.
 • Stapt je kind in bij de tweede cursusdag, dan ontvang je een cadeaubon voor gratis toegang voor het Openlab op zaterdag of in de vakantie!

Cursus: Wetenschap in ons lichaam! op zaterdag (10 weken)

 • 6 apr tm 6 jul
  1e groep: 9.30-10.45 uur
  2e groep: 11.15-12.30 uur
  10 weken
 • Eindpresentatie op zaterdag 6 juli
 • Geen cursus op:
  20 april (paasweekend)
  27 april (Koningsdag)
  4 mei (meivakantie)
  1 juni (Hemelvaartweekend)
 • Cursusprijs: € 85,-
  of € 60,- jaarinkomen gezin tot € 41.000,-
  of 10 strippen van de Hemlab-Uitvinder! Strippenkaart (MeedoenZaanstad)Deze gratis strippenkaart met 36 strippen voor het Hemlab is aan te vragen via www.meedoenzaanstad.nl ​ voor een kind uit een Zaans gezin met een minimum inkomen​.
 • Stapt je kind in bij de tweede cursusdag, dan ontvang je een cadeaubon voor gratis toegang voor het Openlab op zaterdag of in de vakantie!

Locatie

Hemlab, Barndegat 6-8, Zaandam

Leeftijd

Vanaf 7 t/m 12 jaar

 

Inschrijven