Ik heb een vraag

Kan mijn kind alleen meedoen? 
Is je kind nog geen 7 jaar, dan kan moeten jullie eerst wachtten tot zijn/haar 7e verjaardag. Is je kind 7 jaar of ouder en kan je kind lezen, AVI4 of hoger, dan kan hij/zij prima alleen komen experimenteren in het Hemlab. Zit je kind in groep 3, dan raden we aan dat je kind samen met een ouder of een oudere broer/zus naar het Hemlab komt. We streven er naar dat kinderen met elkaar samenwerken. Kinderen die alleen komen, koppelen we zo veel mogelijk aan andere kinderen die ook alleen komen. Er is altijd begeleiding aanwezig om de kinderen te helpen. 

Mag/moet ik als ouder meedoen?
Kinderen die samen komen en/of vaker bij het Hemlab zijn geweest, doen vaak zonder ouder mee. 
Vind je kind het gezellig om samen te werken met een ouder, dan kan je een volwassene kaartje kopen om je kind te assisteren. Cursussen zijn zonder ouder, een kinderfeest is met de ouder(s) van de jarige.

Mag ik in het Hemlab wachten en naar mijn kind komen kijken?
Het is niet mogelijk om in het laboratorium van het Hemlab te wachten. Je kunt wel meedoen met je kind als je een volwassene kaartje koopt. Je mag wel in onze wachtruimte wachten, daar staan stoelen, een tafel en een boekenkast met wetenschapsboeken, Donald Ducks en de Zo zit dat.

Mag een jonger kind is bijna 7 jaar, mag hij/zij ook meedoen?
Kinderen mogen in verband met veiligheid pas meedoen als ze 7 jaar of ouder zijn. Is je kind 4, 5, 6 of bijna 7 jaar, dan moeten jullie nog wachten tot zijn/haar 7e verjaardag. Voor iedereen gelden dezelfde regels!

Mag mijn kind nog meedoen als het ouder is dan 14 jaar?
De experimenten zijn gemaakt voor kinderen van de basisschool. Is je kind ouder dan 14 jaar en vindt hij of zij het leuk om naar het Hemlab te gaan, dan mag dat natuurlijk nog steeds. Ook al zit je kind al op het voortgezet onderwijs.

Is parkeren gratis?
Ja, je kunt gratis parkeren bij het Hemlab. Alle info lees je op www.hemlab.nl/bereikbaarheid

Kan mijn kind komen helpen/vrijwilliger worden bij het Hemlab?
Vind je kind het leuk om andere kinderen te helpen, dan zou je kind ook vrijwilliger kunnen worden bij het Hemlab om samen met de Hemlab-specialisten de jonge onderzoekers te helpen. Meer weten? Neem dan contact op met Marie-Claire Vugts.

Is het Hemlab rolstoeltoegankelijk?
Nee, het Hemlab is niet rolstoeltoegankelijk. Het Hemlab zit op een tijdelijk locatie op de eerste etage. We hebben geen (trap)lift en geen invalidetoilet.
Kan je kind zonder rolstoel de trap op en is de rolstoel de trap op te tillen, dan kan hij/zij in laboratorium wel meedoen. Voor een kleine groep en voor een kinderfeest kunnen we een andere locatie huren. 

Hoe kan ik betalen?
Online: met ideal of met creditkaart.
Kassa: Pin, gepast contant, strippenkaart afstempelen of Hemlab-cadeaubon verzilveren.
Een strippenkaart kan je direct online kopen bij een ticket of kopen aan de kassa.

Hoe kan ik tickets annuleren?
Tickets kunnen alleen vooraf geannuleerd worden via www.hemlab.nl/annuleren. Je ontvangt daarna binnen 7 dagen het geld van de tickets teruggestort.

Is de Museumkaart geldig?
Het Hemlab is geen museum, daarom kunnen we niet meedoen met de Museumkaart.

Ik heb een aan andere vraag
Stel je vraag met whatsapp: 06-17165114 of e-mail: info@hemlab.nl