Studiebeurs aanvragen

Het Hemlab heeft een speciale Wetenschapspot, die bedoeld is om kinderen, uit gezinnen met een laag inkomen, kansen te bieden om hun talent te ontwikkelen in de Chemie, Natuurkunde, Wetenschap en Onderzoek.

De Wetenschapspot wordt gevuld met donaties en giften van ouders  en vrienden van het Hemlab en door sponsoring van bedrijven. Tijdens de Corona-lockdown hebben we veel donaties mogen ontvangen en op 22 augustus 2020 zat er € 1203,96  in de Wetenschapspot. In het seizoen 2020/2021 kunnen we daarom 12 studiebeurzen toewijzen aan kinderen die mee willen doen aan de wetenschapscursussen.

Wil je kind meedoen aan de aan een wetenschapscursus maar zie je als ouder ,geen mogelijkheid om dat te betalen, dan kan je voor je kind een aanvraag doen voor een studiebeurs. Stuur hiervoor een motivatiebrief aan Geert de Boer en/of Marie-Claire Vugts via het e-mailadres: info@hemlab.nl

Vermeld in de motivatiebrief:

  • de reden waarom je kind graag zou mee willen doen aan de cursus,
  • je naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres,
  • naam kind en leeftijd,
  • het dagdeel dat je kind mee zou willen doen aan de cursus (woensdagmorgen, woensdagmiddag, zaterdagochtend).

Je kind kan één jaar lang gratis naar het Hemlab door een aanvraag te doen bij meedoenZaanstad (Zaanstad) of het Jeugdfonds Sport & Cultuur Zaanstreek (Wormerland, Oostzaan)
Je kunt ook een aanvraag voor je kind doen voor tegemoetkoming cursuskosten via www.samenvoorallekinderen.nl