FAQ Veel gestelde vragen

 • Mag/moet ik als ouder meedoen?
  Kinderen die vaker bij het Hemlab zijn geweest, doen vaak zonder ouder mee. 
  Vind je het gezellig om samen met je kind aan de slag te gaan, kan je een volwassene kaartje kopen om mee te doen. Cursussen zijn zonder ouders. proeflessen kunnen met ouder, een kinderfeest is met de ouder(s) van de jarige.
 • Kan mijn kind alleen meedoen? 
  Als je kind redelijk kan lezen, dan kan hij/zij alleen meedoen met het Hemlab. We streven er naar dat kinderen met elkaar samen werken. Een kind dat alleen komt, vragen we of zij/hij willen samenwerken met een ander kind. Er is altijd voldoende begeleiding aanwezig om alle kinderen te helpen. 
 • Mijn kind is bijna 7 jaar, mag hij/zij ook komen?
  Kinderen mogen in verband met veiligheid pas meedoen als ze 7 jaar zijn, dus als je kind nog geen 7 jaar is, dan moeten jullie nog even wachten, want we hanteren voor alle kinderen dezelfde regels. En we horen vaak dat broertjes en zusje er naar uitzien om 7 jaar te worden, omdat ze dan naar het Hemlab kunnen gaan.  
  Uitzondering voor kinderfeesten: in overleg mag een jongere broertje of zusjes meedoen met het kinderfeest van de jarige. Er is een speciaal kinderfeest voor kinderen vanaf 6 jaar.
 • Is het Hemlab rolstoel toegankelijk?
  Nee we zijn niet rolstoel toegankelijk. Het Hemlab zit op een tijdelijk locatie op de eerste etage. We hebben geen (trap)lift en geen invalidetoilet.
  Kan je kind zonder rolstoel de trap op en is de rolstoel de trap op te tillen, dan kan hij/zij in laboratorium wel meedoen.  
 • Moet ik vooraf reserveren?
  Wij raden aan om vooraf te reserveren. Afhankelijk van hoeveel kinderen er komen, plannen wij het aantal begeleiders, tafels en materiaal in. En vol is vol. Om teleurstelling te komen, raden wij aan om vooraf te reserveren via www.hemlab.nl/reserveren  Heeft u problemen met online reserveren, dan kan je bellen of appen via 0617165114
 • Hoe kan ik betalen?
  Online kan je betalen met ideal of met creditkaart. Aan de kassa met pin, creditkaart, contant geld of met en Hemlab-cadeaubon.
 • Is de Museumkaart geldig?
  Het Hemlab is geen museum, daarom kunnen wij geen korting geven met de Museumkaart.