FAQ Veel gestelde vragen

Is de corona-QR-code en/of mondkapje verplicht?
Activiteiten zaterdagmiddag: 13+ corona-QR-code verplicht
Activiteiten in de vakantie: 13+ corona-QR-code verplicht
Met de school naar het Hemlab: 18+ corona-QR-code verplicht.
Cursussen: 13+ mondkapje verplicht bij het halen/brengen van de kinderen

Hoe kan ik tickets annuleren?
Tickets kunnen vooraf geannuleerd worden via www.hemlab.nl/annuleren. Je ontvangt daarna binnen 7 dagen het geld van de tickets teruggestort.

Mag ik als ouder mij kind binnen komen halen/brengen?
Kom je, als ouder, je kind halen of brengen, dan is een mondkapje verplicht voor 13+

Moet ik als ouder meedoen?
Kinderen die samen komen en/of vaker bij het Hemlab zijn geweest, doen vaak zonder ouder mee. 
Vind je het gezellig om samen met je kind aan de slag te gaan, dan kan je een volwassene kaartje kopen om mee te doen. Cursussen zijn zonder ouder, proeflessen met ouder, een kinderfeest is met de ouder(s) van de jarige.

Kan mijn kind alleen meedoen? 
Als je kind kan lezen, AVI4 of hoger, dan kan hij/zij prima alleen komen experimenteren in het Hemlab. Zit je kind in groep 3, dan raden we aan dat je kind samen met een ouder of oudere broer/zus naar het Hemlab komt. We streven er naar dat kinderen met elkaar samenwerken. Kinderen die alleen komen, koppelen we zo veel mogelijk aan andere kinderen die ook alleen komen. Er is altijd voldoende begeleiding aanwezig om alle kinderen te helpen. 

Mijn kind is bijna 7 jaar, mag hij/zij ook komen?
Kinderen mogen in verband met veiligheid pas meedoen als ze 7 jaar zijn. Dus als je kind nog geen 7 jaar is, dan moeten jullie nog wachten, want we hanteren voor alle kinderen dezelfde regels.
Uitzondering voor kinderfeesten: in overleg mag een jongere broertje of zusjes meedoen met het kinderfeest van de jarige. Er is een speciaal kinderfeest voor kinderen vanaf 6 jaar.

Is het Hemlab rolstoeltoegankelijk?
Nee, het Hemlab is niet rolstoeltoegankelijk. Het Hemlab zit op een tijdelijk locatie op de eerste etage. We hebben geen (trap)lift en geen invalidetoilet.
Kan je kind zonder rolstoel de trap op en is de rolstoel de trap op te tillen, dan kan hij/zij in laboratorium wel meedoen. Voor kleine groep en voor een kinderfeest kunnen we een andere locatie huren. 

Moet ik vooraf reserveren?
Wij raden aan om vooraf te reserveren. Afhankelijk van hoeveel kinderen er komen, plannen wij het aantal begeleiders, tafels en materiaal in. En vol is vol. Om teleurstelling te komen, raden wij aan om vooraf te reserveren via www.hemlab.nl/reserveren  Heeft u problemen met online reserveren, dan kan je bellen of appen via 0617165114

Hoe kan ik betalen?
Online: met ideal of met creditkaart. Aan de kassa: strippenkaart afstempelen of Hemlab-cadeaubon verzilveren.
Aan de kassa kan je een strippenkaart betalen met pin of contant.

Is de Museumkaart geldig?
Het Hemlab is geen museum, daarom kunnen wij geen korting geven met de Museumkaart.