6 & 7 OKT: Puddingchemie! (7+) in het Hemlab – Weekend van de Wetenschap


Het HEMLAB is gevestigd in de werkplaats van de voormalige Honigfabriek. De werkplaats is begin dit jaar omgebouwd tot een laboratorium voor jongens en meiden, waar iedereen kan komen experimenteren met (bio)chemie en natuurkunde. In de fabriek van de firma Honig werden eerst stijfsel en maïzena gemaakt; later ook heel veel instantpuddingen. Na het vertrek van Honig heeft Dr. Oetker nog jaren klop- en kookpuddingen in de fabriek geproduceerd. In de Honigfabriek zijn nu 70 kleine bedrijven, kunstenaars en het Hemlab te vinden. Tijdens het Weekend van de Wetenschap kunnen meiden en jongens onderzoek en proefjes doen met pudding, stijfsel en maïzena. Hoe maak je pudding? En wat er gebeurt er met de pudding als je hem zou opeten. Wat is stijfsel en wat zijn de rare eigenschappen er van. Een uur lang proefjes en verbazen.

Puddingchemie! (7+) in het Hemlab – Weekend van de Wetenschap
Za 6 okt 2018: 11.00-12.00 uur / 13.00-14.00 uur / 14.30-15.30 uur / 16.00-17.00 uur
Zo 7 okt 2018: 11.00-12.00 uur / 13.00-14.00 uur / 14.30-15.30 uur / 16.00-17.00 uur *)
Kind ca. 7-13 jaar: gratis / Max. 1 volwassene per kind: gratis Vooraf reserveren!
HEMLAB, Zuideinde 74-100, Koog aan de Zaan
Reserveren    
*) op zondag, in de Honigfabriek, is ook het evenement de Kunstfabriek met workshops en muziek.